Go to previous topic
Go to next topic
آخرين ارسال 10 تیر 1396 15:34 توسط  ramezani
جستجوی جغرافیایی در زمان و نوع اثر نامشخص
 1 پاسخ
مولف پيغام ها


کاربر جدید


کاربر جدید


--
09 تیر 1396 13:42

    مسئول محترم پشتیبانی سامانه‌ی ققنوس

    سلام

    در آغاز باید به این نکته اشاره کنم که اخیراً به دلیل آشنایی با تعدادی از همکاران مجموعه نوسا با شرکت شما بیشتر آشنا شده ام. جای بسی خوشوقتی است که من از سال 1387 با نرم‌افزارهای شرکت شما آشنا هستم و کار کرده ام.

    اخیراً متوجه شدم که در نرم‌افزار هدیه ققنوس اطلاعاتی تاریخی در موزه‌ی بریتانیا درباره‌ی آثار تاریخی کشف شده در شهر ابهر موجود می‌باشد که این اطلاعات در نرم‌افزار شما نیز آمده و قابل دسترسی است. چند هفته‌ای هست که من در حال جستجو و آشنایی با این سامانه هستم. امروز برای بار چندم به بخش «جستجوی جغرافیایی» در سوالات متداول مراجعه کردم. پس از خواندن راهنمایی به نکته‌ای بر خوردم که به نظر من توضیح داده نشده است. به همین دلیل مزاحم شما شدم تا علاوه بر مطرح نمودن پرسشم، چند پیشنهاد نیز ارائه دهم.

    نخست؛ سوال: «آثار تاریخی کشف شده در شهر ابهر چیست؟ باید در نظر داشت هیچ اطلاعاتی در خصوص دوره‌ی تاریخی اثر، زمان کشف آن، نوع اثر، جنس اثر (و سایر اطلاعاتی که در نمودار ون آمده است) در دست نیست.»

    پاسخ موجود: در این پیوند که آن را پس از چند هفته جستجو از طریق دومین همکار شما یافتم، پاسخ رایج را می‌بینیم

    http://qoqnus.nosa.com/forums/aft/116

    مشکلی که من داشتم علاوه بر سرعت دسترسی پایین به اطلاعات (گاهی دریافت اطلاعات بالای 15 ثانیه هم طول کشیده است. گویا سرور میزبان کُند عمل می‌کند.)، این بود که برای استفاده از نمودار ون باید حتماً اطلاعات ظاهری و کلی اثر را به سامانه داد. من این اطلاعات را ندارم.

    پیشنهاد: معمولاً در هر سامانه جستجو یک شرایط عام در نظر می‌گیرند. مثلاً با درج همه موارد از صفحه نمودار ون عبور کنیم. مثلاً در پرسشی به این پاسخ گفته اید که چگونه با تغییر فیلد یادداشت، عبارات خاص خود را از نرم‌افزار بخواهیم:

    http://qoqnus.nosa.com/forums/aft/124

    در پنجره‌ی این پرسش به وضوح دیده می‌شود این پرسش در خصوص کلیه کاشی‌های طلایی است.

    نکته‌ی دیگر برای دسته بندی وجود دارد که در نرم‌افزار شما لحاظ نشده است. برای جستجوی جغرافیایی جهان را به شش منطقه تقسیم کرده اید. این یک تقسیم بندی بسیار کلی و بدون رعایت سلسله مراتب است. حال به ایران یا عراق می‌رسیم. این دو کشور با توجه به نکات تاریخی و جغرافیایی مشترک و متفاوت می‌توانند در نمودار ونی قرار گیرند. از این که بگذریم، کشور ایران با توجه به نکات تاریخی، گستردگی جغرافیایی متفاوتی دارد. ایران امروز با ایران دوره‌ی پهلوی اول متفاوت است (کشور بحرین و استان بحرین) چه رسد به این که در طول چند هزار سال بخواهیم آن را پوشش دهیم. نکته دیگر این است که همین ایران امروز استان‌هایی دارد که هرکدام به تنهایی از بسیاری کشورها گسترده‌تر و غنی‌تر می‌باشند. اگر در نمودار ون به این تقسیمات توجه می‌شد اطلاعات کوتاه‌تر و کوتاه‌تر می‌شد تا این که در نهایت ابهر با توجه به دوره تاریخی مشخص شده دیده می‌شد.

    به هر حال در پایان از این که نوشته‌ی مرا تا انتها خواندید، سپاسگزارم. لطفاً برای یافتن اطلاعات تاریخی ابهر مرا یاری فرمایید.

    با احترام

    ارجمندی

     




    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    10 تیر 1396 15:34
    جناب آقای ارجمندی گرامی، با تشكر از توجه و پيشنهاد شما، ابتدا به طور خلاصه عرض كنم كه جستجوی مورد نظر شما به سادگی قابل انجام است كه در ادامه توضیح داده خواهد شد.
    پيش از آن به بهانه پرسش خوب شما توضيحات ديگری را جهت اطلاع شما و ديگر دوستان عرض می‌كنم.

    1. نمودارهای جستجوی سيستم يا همان نمودارهای ون، ‌ابزاری در اختيار مدير يك پايگاه داده ققنوس،‌ نظير همين پايگاه هديه ققنوس، هستند تا به كمك آن‌ها آگاهي اجمالي و اوليه در مورد اطلاعات موجود در سيستم به كاربر خود ارائه نمايد و به بخش‌های "برجسته" از اطلاعات خود دسترسی مستقيم دهند. هدف از استفاده از آن‌ها آنست كه كاربر حتی پيش از انجام جستجو پيش آگاهی مختصری در مورد اطلاعات مورد جستجوی خود داشته باشد. مدير پايگاه تصميم می‌گيرد كه چه تعداد نمودار و با چه جزيياتی براي توصيف فضای اطلاعات خود تهيه كند و چه پنجره‌‌هايی به روی اطلاعات برای كاربران پايگاه خود بگشايد. اما اين نمودار‌ها جايگزين ابزارهای جستجوی هدفمند كاربر نيستند. واضح است كه مدير نمی‌تواند برای "تمام" جستجوهای بالقوه از پيش نموداری تهيه كرده باشد.

    2. مدير اين پايگاه داده خاص، ‌يعنی هديه ققنوس، "فراوانی آماری" آثار موجود در پايگاه داده را مبنای تهيه نمودارهای خود قرار داده است. فراوانی آماری از اين رو كه مشمول اختلاف نظر قرار نمی‌گيرد و نياز به رفع ابهام ندارد در اين پايگاه خاص مورد نظر قرار گرفته است. همين عامل است كه شهر مورد نظر شما اولويت ظهور در نمودارهای جغرافيايی را نيافته است. و باز همين عامل است كه باعث شده در مواردی سلسله مراتب جغرافيايی در يك نمودار بازتاب نيافته باشد و مثلا در جايی يك كشور به همراه يك شهر در يك نمودار ظاهر شده باشد. توجه داريد كه در هنگام فهرست‌نويسی آثار در بسياری از موارد به دليل فقدان اطلاعات لازم در مورد يك اثر تاريخی ممكن است محل توليد با كشف آن به صورتی كلی، مثلا "ايران"‌ ثبت شده باشد گر چه واقعا به ابهر تعلق داشته باشد.

    3. نمودارهای جستجو "پيش تنظيمی" برای شرايط گزارش جستجوی آثار فراهم می‌آورند. اگر مكان مورد نظر شما با توجه به توضيحات بالا به طور مشخص بر روی نمودار ظاهر شده باشد، استفاده از نمودار تنها كاری است كه لازم است برای جستجو انجام دهيد. اما اگر چنين نباشد هم می‌توانيد براي هر موقعيت جغرافيای دلخواه، بدون دانستن اطلاعات ديگری مثل نوع يا دوره زمانی اثر جستجوی خود را انجام دهيد. كافی است پيش تنظيم اوليه را ناديده گرفته و شرايط گزارش جستجوی آثار را به دلخواه خود تنظيم كنيد. آنچه به جستجوی دلخواه موسوم است و در اين نوشته ‌ تشريح شده است http://qoqnus.nosa.com/forums/aft/120 . در نهایت امكانات شما برای جستجو بسيار فراتر از آنست كه از طريق نمودارها به دست می‌آوريد.

    4. در مورد كندی دسترسی شما به سيستم چند عامل ممكن است دخيل باشد. يك عامل ممكن است سرعت پايين تبادل اطلاعات باشد. عامل ديگر ممكن است همزمانی استفاده شما از سيستم با استفاده ديگر كاربران در يك موقعيت زمانی خاص باشد. البته بزرگی نسبي پايگاه داده هديه ققنوس نيز ميزانی كندی طبيعی با خود دارد. به هر حال به زودی نسخه جديد برنامه با امكانات بيشتر در اختيار شما قرار خواهد گرفت. در اين نسخه كارايی بهتر در شرايط پايين بودن سرعت تبادل هم پيش‌بينی شده است. اميدوارم اين توضيحات به استفاده مفيدتر شما از ققنوس منجر شود.

    ممنون از همراهی شما


    ---