انجمن‌های پشتیبانی

قبليقبلي Go to previous topic
بعديبعدي Go to next topic
آخرين ارسال 31 مرداد 1395 14:59 توسط  ramezani
چگونه می‌توان از نمودارهای جستجو استفاده کرد؟
 0 پاسخ
مرتب:
شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.
مولف پيغام ها


کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
31 مرداد 1395 14:59

    هرکدام از انواع روشهای مطالعه و جستجوی آثار در نرم‌افزار ققنوس را که انتخاب کنید می‌توانید با کمک نمودارهای جستجوی موجود، عملیات جستجوی موردنظر خود را انجام دهید. این نمودارهای جستجو از خانواده نمودارهای وِن (Venn) هستند.

    نمودارهای جستجو ابزارهای بسیار گویا و مفیدی برای نمایش مجموعه‌ها و زیر مجموعه‌ها هستند. گاهی بدون هیچ عملی و تنها با ملاحظه یک نمودار می‌توان اطلاعات زیادی درمورد یک مجموعه از آثار را به دست آورید. نکات مهم در استفاده از نمودارها:

    • در واقع هر نمودار یک مجموعه از آثار را نمایش می‌دهد و عنوان هر ناحیه از نمودار، توصیف آن مجموعه است.

    • همانطور که در شکل قبل مشاهده می‌کنید هرنمودار شامل یک یا چند ناحیه است و هر ناحیه زیرمجموعه‌ای از آثار مجموعه اصلی می‌باشد.
    • نمودار با نمایش یک کادر راهنمای سبز رنگ و تغییر رنگ عنوان نواحی به حرکت اشاره‌گر ماوس شما واکنش نشان داده و شما را در انتخاب ناحیه راهنمایی می‌کند. برای نمونه در شکل زیر ناحیه انتخاب شده مربوط است به نوع آثاری که به شکل ظرف هستند و در ایران کشف شده اند:


     

    • هر زیرمجموعه معمولاً برمبنای یک ویژگی از اثر نظیر نوع، محل کشف، دوره زمانی و ... تعریف شده است و مقدار آن ویژگی را در عنوان خود دارد.

     
     

    •  برخی از نواحی با یکدیگر هم‌پوشانی دارند، این هم‌پوشانی نشان دهنده آنست که آثاری در مجموعه وجود دارند که ویژگی های مربوط به دو یا چند ناحیه را به همراه دارند. زمانی که یک ناحیه مشترک را انتخاب می‌کنید، نواحی که با هم هم‌پوشانی دارند به رنگ قرمز درمی‌آید همانند شکل زیر:

     

    • با توجه به تعداد نواحی اولیه ظاهر شده بر روی نمودار و نحوه هم‌پوشانی آنها، ممکن است تعداد بسیار زیادی ناحیه مرکب بر روی نموادر بوجود آید.
    • برای ملاحظه نواحی هم‌پوشانی از یک ناحیه کافی است برروی آن ناحیه کلیک کرده و کلید ماوس را پایین نگهدارید.


     

    • برای آغاز عملیات جستجو برروی ناحیه موردنظر دوبار کلیک نمایید. در اینصورت وارد پنجره جستجو شده و می‌توانید عملیات جستجوی خود را با کلیک برروی تکمه جستجو انجام دهید:

    در ادامه لازم است به دو نکته اشاره کنیم:

    1. عدم نمایش یک ناحیه بر روی نمودار به معنی عدم وجود آثار مرتبط در مجموعه نیست، بلکه به این معنی است که نمودار برای مطالعه آن زیر مجموعه خاص طراحی نشده است.
    2. عدم وجود هم‌پوشانی میان دو ناحیه از نمودار به این معنی نیست که زیرمجموعه های متناظر با آنها هم‌پوشانی ندارند بلکه ممکن است آن هم‌پوشانی مورد توجه نبوده یا ظرفیت نمودار اجازه بازنمایی آن هم‌پوشانی را نداده باشد.

    در پایان یادآوری می‌کنیم در خود برنامه ققنوس "راهنمای استفاده از نمودارهای جستجو " وجود دارد.

    شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.