هنگام نمایش نتایج جستجو برروی نقشه امکانات بیشتری برای بررسی آثار از نظر موقعیت جغرافیایی وجود دارد که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.
• استفاده از ابزار بزرگنمایی و کوچکنمایی: با استفاده از این ابزار میتوان محل دقیق موردنظر را بررسی کرد. (همینطور با double click و با shift+drag کردن هم میتوان از ابزار بزرگنمایی استفاده کرد)
• پرش به یک طول و عرض جغرافیایی مشخص : همانطور که در شکل بعد مشاهده میکنید با حرکت نشانگر ماوس برروی نقشه میتوان طول و عرض جغرافیایی مکان موردنظر را مشاهده کرد که در شکل بعد با کادر قرمز مشخص شده است.
حال اگر طول و عرض جغرافیایی مکان خاصی را بدانیم به کمک این ابزار میتوان به راحتی به موقعیت فوق دسترسی پیدا کنیم. کافی است در محاورهای که در شکل بعد نمایش داده شده است اعداد مورد نظر را وارد کرده و تکمه تصویب را بزنید. در اینصورت مکان موردنظر شما در وسط صفحه نمایش، قرار میگیرد.
• استفاده از ابزار پیشرفته در نمایش نقشه: همانطور که در شکل بعد مشاهده میکنید با کلیک برروی علامت مشخص شده، پنجره مربوطه باز میشود که دارای 2 ناحیه "لایهها و نقشهها" و "سیستم" است .
در ناحیه لایهها و نقشهها انواع نقشه های موجود برای نمایش وجود دارد که در حال حاضر نقشه جهان انتخاب شده است و به مرور در نسخه های بعدی موارد دیگر اضافه میشود.
در ناحیه سیستم میتوان هرکدام از موارد موجود را برای نمایش برروی نقشه انتخاب کرد.
همانطور که در شکل بعدی ملاحظه میکنید برخی موارد با علامت * مشخص شدهاند که نشان دهنده این است که موارد فوق بصورت آنلاین از اینترنت دریافت و نمایش داده میشوند.
برای نمونه اگر گزینه مدارها و نصف النهارات انتخاب شود نمایش نقشه به شکل زیر خواهد بود:
• نمایش محلهای کشف به شکل فهرست: در ناحیه زیرین نقشه با استفاده از ابزار موجود میتوان محلهای کشف آثار را به شکل فهرست مشاهده کرد:
با کلیک برروی علامت مشخص شده در شکل بالا ، نمایش محلهای کشف به شکل زیر خواهد بود:
همانطور که مشاهده میکنید عنوان محل کشف و تعداد آثار یافت شده نمایش داده میشود. با دوبار کلیک برروی هریک از محلهای کشف نقشه محل موردنظر را ملاحظه میکنید.
برای نمونه در شکل زیر برروی ایران دوبار کلیک کردهایم:
در صورتی که برروی مکان موردنظر Alt+Enter بزنید پنجره مشخصات مکان به شکل زیر باز میشود. در این پنجره اطلاعات کاملی در مورد مکان موردنظر در دو ناحیه "مشخصات عمومی" و "موقعیت روی نقشه"برای مطالعه بیشتر وجود دارد: