انجمن‌های پشتیبانی

آخرين ارسال 05 دی 1394 10:43 توسط ramezani
معرفی مختصر فرم نمایش فهرست آثار
0 پاسخ
مولف پيغام ها


کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
05 دی 1394 10:43

    گزارش جستجوی آثار در نرم‌افزار ققنوس، مانند دیگر گزارش‌های سیستم، دارای یک فرم نمایشی است که توسط طراح پایگاه طراحی شده است. طراح آن‌چه را که حضور آن برای مرور و استفاده از اطلاعات لازم بوده است را در این فرم گنجانده است. این اطلاعات ممکن است برای محدوده‌های جستجوی مختلف متفاوت باشد اما ساختار کلی فرم ثابت و مشابه با مثالی است که در ادامه ملاحظه می‌کنید.

     

    فرم شامل دو بخش عمودی است. در بخش سمت راست امکاناتی قرار گرفته‎اند که محتویات نمایش داده شده در سمت مقابل را تعیین می‌کنند. در این سمت دو برگه وجود دارد. در برگه‌ای که عنوان "جستجو" دارد محدودیت‌هایی تعیین می‎شوند که فهرست جواب‎های جستجوی شما را تعیین می‎کند. این محدودیت‌ها معمولا با انتخابی که در مرحله قبل و در صفحه نخست برنامه انجام داده‎اید از پیش تعیین شده‌اند. با این حال می‌توانید در صورت نیاز آن‌ها را تغییر دهید. در مثال بالا این محدودیت‌ها برای جستجوی ظروف فلزی متعلق به دوره اسلامی تنظیم شده‌‌اند (نوع اثر = vessel، دوره زمانی = Islamic، ماده سازنده = metal).در پایین همین برگه تکمه جستجو قرار دارد که موجب آغاز فرآیند جستجوی آثار با شرایط تعیین شده در بالا می‌شود.

     


    برگه دیگر "محدوده" نام دارد. محتویات این برگه پس از انجام جستجو مورد استفاده قرار می‎گیرد و زمانی که تعداد یافته‌های جستجو زیاد باشند، امکان می‌دهد که در هر لحظه به مطالعه زیر مجموعه‌های کوچکتری از آن‌ها بپردازید. گزینه‌های موجود در این بخش بازنمایی کننده بعضی از ویژگی‌های یافته‌های جستجو هستند. مثلا یک گزینه فهرستی وجود دارد که نشان می‌دهد مجموعه یافته‌ها به چه دوره‌های زمانی تعلق داشته‌اند و فراوانی آثار در هر یک از این دوره‌‌ها چقدر بوده است. علاوه بر تحلیل ویژگی‌های آثار و ارائه اطلاعاتی آماری در مورد این ویژگی‌ها، اطلاعاتی که در این‌جا ظاهر می‌شوند قابل علامت‌گذاری نیز هستند. این علامت‌گذاری موجب می‌شود که نمایش یافته‌ها به مواردی که متناظر با مقدار علامت‌گذاری هستند محدود شود. توجه داشته باشید که این طراح فرم نمایشی است که تعیین می‌کند کدامیک از ویژگی‌های آثار لازم است در این ناحیه ظاهر شوند. سمت چپ صفحه به نمایش نتایج جستجوها اختصاص دارد. در این بخش هم دو برگه وجود دارد. برگه اول "موقعیت جغرافیایی" نام دارد و بازنمایی کننده توزیع جغرافیایی آثار با محور قرار دادن موقعیت کشف آن‌ها است. نقشه‌ای کنش‌پذیر و دایره‌هایی سبز رنگ موقعیت و تعداد آثار را بازنمایی می‌کنند. تغییر بزرگ‌نمایی نقشه باعث ادغام یا تفکیک این دایره‌های سبز می‌شود. با این ادغام یا تفکیک می‌توان اطلاعات آماری با میزان تفکیک مورد نیاز بدست آورد.

    در پایین این نقشه فهرستی از نام مکان‌های حاوی اثر نیز نمایش داده می‌شود. با انتخاب هر مکان می‌توان گستره جغرافیایی آن مکان را نیز بر روی نقشه ملاحظه کرد. این نمایش، ساده‌ترین راه برای آشنایی با موقعیت‌های جغرافیایی ناشناخته تاریخی است.

     

    برگه دیگر سمت چپ فرم "فهرست یافته‌ها" نام دارد. فهرست بالایی این بخش، مجموعه آثاری که محدودیت‎های تعیین شده جستجو را داشته باشند نمایش می‌دهد. ستون‌های مختلف این فهرست ویژگی‌های مختلفی از هر اثر را بازنمایی می‌کنند. در پایین این فهرست نیز نمایش دیگری از همین ویژگی‌ها و تصویر یا تصاویر بندانگشتی اثر تحت مکان‌نما نمایش داده می‌شود. توجه داشته باشید که در این ناحیه نیز، این طراح فرم است که تعیین می‌کند چه اطلاعاتی از اثر باید در این فهرست یا ذیل آن انعکاس داده شود. فهرست آثار نمایش داده شده در این فهرست (و همچنین آثار بازنمایی شده بر روی نقشه) نه تنها متاثر از جستجوی انجام شده، بلکه همچنین تحت تاثیر انتخاب‌های انجام شده در بخش "محدوده" است. بنابراین با انتخاب محدوده مناسب می‌توانید آثار این فهرست را در قالب زیر مجموعه‌های کوچکتر مطالعه نمایید.

     
    شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.