آخرين ارسال 02 شهریور 1398 10:44 توسط Niknia
مرحله 11. رنگ
14 پاسخ
مولف پيغام ها


کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
27 مرداد 1398 09:54

    سلام و وقت بخیر،

    در طرح اولیه‌ای که از متون رسم کردم، بحث رنگ اشیاء هم آورده بودم. همۀ آن طرح‌ها را که نشان‌دهنده آزمون و خطایم بود بدون تغییری در متن رساله آورده‌ام، بعد از درج طرح نهائی به ذهنم رسید که ممکن است، مورد پرسش داوران قرار بگیرم. هنگامی تکمیل پایگاه داده و خواندن متون به‌ویژه پایان‌نامه خانم باقرپور کاشانی متوجه شدم که خیلی بحث رنگ‌ها با جدیت و دقت توسط باستان‌شناسان دنبال نشده‌است. بنابراین با توجه به وقت هم به آن نپرداختم. درباره‌اش در سایت الگو خواندم و می‌بینم که پاسخ روشنی وجود ندارد و بحث رنگ اشیاء نسبی تلقی می‌شود. البته این مسئله دربارۀ «اَشکال» اشیاء هم وجود دارد. فقط اینکه با توجه به این مطلب توضیح دهم که می‌توان برای درج این مشخصه، گسترشی ذیل P2 انجام داد؟ و یک مشخصۀ فرعی برای P2 در نظر گرفت؟ یا اینکه خود P2 هم کفایت می‌کند؟

    با احترام و سپاس فراوان



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    27 مرداد 1398 10:42
    سلام،

    من به علمی بودن روش آقای Doerr در تحلیل مسائل احترام می‌گذارم. با این حال اعتقاد دارم سخت‌گیری ایشان باعث می‎شود که برای هیچ مساله‌ای راه‌حلی وجود نداشته باشد!

    بله حق با ایشان است و یک مستند یک راه‌حل کامل برای مقوله رنگ نیست. اما باید تا زمانی که scan مورد نظر ایشان انجام شده، عمومیت پیدا کند و برای ما میسر شود راه‌حلی داشته باشیم.

    راه پیشنهادی فعلی همان است که یک مستند به این منظور تدوین شود. P137 به اضافه یک توصیف‌گر متناظر هم مورد نیاز است تا مقوله رنگ را به ماجرا اضافه کنیم. استفاده از P2 به تنهایی توصیه نمی‌شود چرا که باید فرض کنیم در آینده مقوله‌های دیگری مثل رنگ باز هم مطرح خواهد شد. اگر بخواهیم همه موارد را تنها با P2 حل کنیم آنوقت تفکیک و تشخیص مقادیر دز آینده دشوار خواهد شد.

     

    موفق باشید.



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    27 مرداد 1398 10:58

    سلام،

    خیلی ممنونم از توضیحات شما.

    توضیح علت درج نکردن رنگ اشیاء در متن رساله، موفقیت آمیز نبوده است. فکر می‌کنم با وجود دسترسی به مستند Getty در ققنوس، بتوانیم دست‌کم برای پنج اثر، رنگ درج کنیم. البته اگر شما زمان داشته باشید. من سعی می‌کنم submit نهائی متن رساله را تا روز شنبه به تعویق بیندازم. هرچند که می‌دانم باید دوباره تغییرات کلی در متن ایجاد کنم ولی اشکالی ندارد فکر می‌کنم ارزشش را داشته باشد.

    با احترام و سپاس فراوان

    پی‌نوشت. خوشحالم که از طرف انجمن برای پست‌های جدید ایمیل دریافت می‌کنم. خیلی سپاسگزارم از زحمات.



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    28 مرداد 1398 08:58
    سلام،

    مقوله رنگ به پایگاه داده اضافه شد. حالا فهرستی برای تدوین فهرست رنگ‎ها در اختیار دارید و هم فیلدی در محاوره ویرایش اثر برای اختصاص رنگ به هر اثر.

    دو E55 جدید برای این کار نیاز داشتیم. یکی را که EX_Color خوانده‌ایم که مفهوم رنگ را ایجاد می‌کند و به EX_Role که از پیش داشتیم شبیه است. دیگری هم که آنرا PX_Color خوانده‌ایم توصیف‌گری است که هنگام ارتباط رنگ با اثر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    اگر مشکلی در استفاده بود بفرمایید.

    موفق باشید



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    28 مرداد 1398 09:29

    سلام،

    خیلی ممنونم از زحمات و لطف شما.

    برای ایجاد فهرست رنگ‌ها نمی‌توانیم از مستند گتی استفاده کنیم؟

    با احترام و سپاس فراوان



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    28 مرداد 1398 12:59

    سلام،

    اطلاعاتی که از رنگ آثار داشتم در پایگاه داده درج شد.

    چند پرسش داشتم:

    1. می‌توانم url مستند گتی به عنوان شناسۀ جدید از نوع E42 به هر رنگ اضافه کنم؟ فایده‌ای دارد. تصویر طیف رنگی که دانستنی ققنوس روی مستند گتی نشان می‌دهد خیلی عالی است. فکر کردم اگر شناسۀ یکتای رنگ گتی را اضافه کنم، خوب باشد.

    2. سرگروه را هم درج کردم (PX_Color)، ولی اگر بخواهیم مانند مستند گتی سرگروه هر رنگ را درج کنیم، امکانش هست؟ مثلا orange سرگروه reddish orange باشد. 

    3. لطفا خطای پیوست را ملاحظه فرمائید. silver را در مستند مادۀ سازنده داشتم، نباید چک تکراری بودن روی نوع و طبقۀ موجودیت هم باشد؟

    4. همۀ شناسه‌های رنگ را از نوع E41 درج کردم، بهتر بود E35 درج می‌شدند. خیلی اشکال بوجود می‌آورد؟

    با احترام و سپاس فراوان


    Qoqnus_color1.jpg



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    28 مرداد 1398 15:38

    5. آیا اضافه کردن این موجودیت‌ها و مشخصه‌ها به نمودار نهائی (همان که در موضوع معرفی پروژه ارسالش کردم)، برای مقولۀ رنگ کفایت می‌کند؟ 

    با احترام و سپاس فراوان



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    28 مرداد 1398 15:43
    سلام،

    1- بله می‌توانید از urlهای گتی استفاده کنید. اطلاعات شما را غنی می‌کند. همانطور که گفتید دانستنی‌های ققنوس هم برای هر رنگ ظاهر خواهد شد.

    2- PX_Color را نباید به عنوان سرگروه درج کنید. این مقدار توصیف‌گر رابطه است و سرگروه مقادیر نیست. بهتر است آنرا حذف کنید. اما ایجاد سلسله مراتب میان رنگ‌ها مثلا میان نارنجی و نارنجی قرمز اشکالی ندارد. اگر چه در مورد نگاه سلسله مراتبی به رنگ زیاد اطمینان ندارم. مثلا آیا درست است که نارنجی را زیر گروه قرمز قرار دهیم یا نه؟ از اینجا به بعد بحث‌های آقای Doerr است که اعتبار پیدا می‌کند. البته با استناد به گتی این روش اعتبار خود را از آن خواهد گرفت.

    3- نه این بررسی انجام نمی‌شود. در واقع بررسی فقط از منظر مشخصات شناسه است که انجام می‌شود نه چیزی که با آن شناسایی شده است.

    4- خیر فعلا اشکال خاصی به وجود نمی‌آید.

     

    موفق باشید.



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    28 مرداد 1398 15:45
    سلام،

    5- بله. در واقع رنگ بسیار به نوع اثر شباهت دارد به جز اینکه به موزه بریتانیا مربوط نیست.

    موفق باشید



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    28 مرداد 1398 16:20

    سلام و خسته نباشید،

    خیلی ممنونم از لطف شما.

    1. از ابتدا نمی‌توانستیم مانند نوع اثر، رنگ‌ها را از مستند گتی به پایگاه فراخوانی کنیم؟

    2. بله، حق با شماست. ولی برای درج مقدار سرگروه فقط امکان جستجو از مستند نقش و مشخصه‌ها وجود دارد. ضمن اینکه مانند مستند «نقش» عمل کردم. 

    بله، مستند گتی الگوی خوبی است.

    5. نمی‌دانم به عنوان ادامۀ فاز اول پروژه آن را درج کنم یا فاز جدید یازدهم را اضافه کنم؟ در نظر گرفتن فاز مستقل جدید کم‌دردسرتر است ولی سؤال برانگیز هم خواهد شد که چرا برای آخرین مرحله مانده است؟

    6. گسترش تازه‌ای که نمی‌توانم ذیل P137 برای آن ایجاد کنم؟

    با احترام و سپاس فراوان



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    28 مرداد 1398 17:00
    سلام،

    1- چرا از ابتدا می‌توانستیم از مستند گتی رنگ‌ها را فراخوانی کنیم.

    2- بله فرم ورود اطلاعات به درستی تنظیم نشده است. اصلا از اساس شاید به فیلد سرگروه نیازی نمی‌داشتیم.

    5- شاید منتظر انتشار مستند گتی در ققنوس بوده‌اید! حالا می‌دانید که توالی منطقی خاصی برای بسیاری از مراحل وجود ندارد. آن مرحله‎بندی چند کارکرد داشت. یکی از این جهت که اولین پایگاه داده شما بود قدری کارکرد آموزشی داشت. دوم ابزاری برای اندازه‌گیری پیشرفت کار بود. و سوم ابزاری برای کار گروهی هماهنگ و از پیش برنامه‌ریزی شده.

    6- چرا در واقع "رنگ اثر" توسعه P137 است. شاید اگر برای نام‌گذاری به جای PX_Color از عبارت NIKP123 has Color استفاده کنیم، گسترش واضح‌تر باشد. من از این عبارت استفاده نکردم که انتخاب با شما باشد.

    موفق باشید.



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    28 مرداد 1398 19:03

    سلام،

    1. urlهای مستند گتی را درج کردم. خوشحالم که دانستنی ققنوس را برای رنگ‌ها در پایگاه داریم.

    2. PX_Color را از فیلد سرگروه پاک کردم.

    5. بله، دقیقا منتظرش بودم:)) البته همانطور که قبلا گفتم به آنچه از متن‌ها استخراج کرده بودم هم اطمینان نداشتم ولی بر طبق قاعدۀ «دقت در دسترس» بالاخره باید ثبت می‌شدند. ممنونم از توضیح شما. بله دقیقا همینطور است که فرمودید. بنابراین مرحله یازدهم را اضافه خواهم کرد. به گرفتن «کاپ اخلاق در پژوهش!» فکر می‌کنم انقدر که صادقانه همه‌چیز را توضیح دادم و هیچ تغییری در گزارش فرآیند پیاده‌سازی و موفقیت‌ها و شکست‌های رخ داده طی پژوهش، انجام ندادم. (این مطلب و این مطلب هم راهنمای خوبی بودند برای استناد). اشیاء که شدند 101تا، مراحل هم بشوند 11 تا، همیشه نباید اعداد رند باشند!

    6. ممنون. این طور به جدول (مشخصۀ فرعی P137) اضافه کردم:

    NIKP4*

    -

    -

    رنگ شیء دارد (رنگِ شیء ... است)

    E22 شیء ساخت بشر

    NIKE1 رنگ شیء

    با احترام و سپاس فراوان از راهنمائی‌ها و لطف شما



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    29 مرداد 1398 12:04

    سلام،

    از اصطلاحنامۀ هنر و معماری مؤسسۀ گتی در ققنوس، شناسۀ «gray (color)» بازیابی نشد. 

    شناسۀ یکتای ویکی‌پدیای فارسی برای «خاکستری» را درج کردم و در دانستنی ققنوس، آدرس پیج این رنگ در اصطلاحنامه نشان داده شد (در قسمت ارجاع به منابع خارجی): http://vocab.getty.edu/page/aat/300130811

    بنابراین این شناسه را هم درج کردم:

    http://vocab.getty.edu/aat/300130811

    با احترام و سپاس فراوان 

     



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    02 شهریور 1398 09:24
    سلام،

    بله روش کاملا درستی است.

    موفق باشید



    کاربر ارشد


    کاربر ارشد


    --
    02 شهریور 1398 10:44

    سلام،

    سپاس از شما.

    با احترام



    ---