مسئول محترم پشتیبانی سامانهی ققنوس
سلام
در آغاز باید به این نکته اشاره کنم که اخیراً به دلیل آشنایی با تعدادی از همکاران مجموعه نوسا با شرکت شما بیشتر آشنا شده ام. جای بسی خوشوقتی است که من از سال 1387 با نرمافزارهای شرکت شما آشنا هستم و کار کرده ام.
اخیراً متوجه شدم که در نرمافزار هدیه ققنوس اطلاعاتی تاریخی در موزهی بریتانیا دربارهی آثار تاریخی کشف شده در شهر ابهر موجود میباشد که این اطلاعات در نرمافزار شما نیز آمده و قابل دسترسی است. چند هفتهای هست که من در حال جستجو و آشنایی با این سامانه هستم. امروز برای بار چندم به بخش «جستجوی جغرافیایی» در سوالات متداول مراجعه کردم. پس از خواندن راهنمایی به نکتهای بر خوردم که به نظر من توضیح داده نشده است. به همین دلیل مزاحم شما شدم تا علاوه بر مطرح نمودن پرسشم، چند پیشنهاد نیز ارائه دهم.
نخست؛ سوال: «آثار تاریخی کشف شده در شهر ابهر چیست؟ باید در نظر داشت هیچ اطلاعاتی در خصوص دورهی تاریخی اثر، زمان کشف آن، نوع اثر، جنس اثر (و سایر اطلاعاتی که در نمودار ون آمده است) در دست نیست.»
پاسخ موجود: در این پیوند که آن را پس از چند هفته جستجو از طریق دومین همکار شما یافتم، پاسخ رایج را میبینیم
http://qoqnus.nosa.com/forums/aft/116
مشکلی که من داشتم علاوه بر سرعت دسترسی پایین به اطلاعات (گاهی دریافت اطلاعات بالای 15 ثانیه هم طول کشیده است. گویا سرور میزبان کُند عمل میکند.)، این بود که برای استفاده از نمودار ون باید حتماً اطلاعات ظاهری و کلی اثر را به سامانه داد. من این اطلاعات را ندارم.
پیشنهاد: معمولاً در هر سامانه جستجو یک شرایط عام در نظر میگیرند. مثلاً با درج همه موارد از صفحه نمودار ون عبور کنیم. مثلاً در پرسشی به این پاسخ گفته اید که چگونه با تغییر فیلد یادداشت، عبارات خاص خود را از نرمافزار بخواهیم:
http://qoqnus.nosa.com/forums/aft/124
در پنجرهی این پرسش به وضوح دیده میشود این پرسش در خصوص کلیه کاشیهای طلایی است.
نکتهی دیگر برای دسته بندی وجود دارد که در نرمافزار شما لحاظ نشده است. برای جستجوی جغرافیایی جهان را به شش منطقه تقسیم کرده اید. این یک تقسیم بندی بسیار کلی و بدون رعایت سلسله مراتب است. حال به ایران یا عراق میرسیم. این دو کشور با توجه به نکات تاریخی و جغرافیایی مشترک و متفاوت میتوانند در نمودار ونی قرار گیرند. از این که بگذریم، کشور ایران با توجه به نکات تاریخی، گستردگی جغرافیایی متفاوتی دارد. ایران امروز با ایران دورهی پهلوی اول متفاوت است (کشور بحرین و استان بحرین) چه رسد به این که در طول چند هزار سال بخواهیم آن را پوشش دهیم. نکته دیگر این است که همین ایران امروز استانهایی دارد که هرکدام به تنهایی از بسیاری کشورها گستردهتر و غنیتر میباشند. اگر در نمودار ون به این تقسیمات توجه میشد اطلاعات کوتاهتر و کوتاهتر میشد تا این که در نهایت ابهر با توجه به دوره تاریخی مشخص شده دیده میشد.
به هر حال در پایان از این که نوشتهی مرا تا انتها خواندید، سپاسگزارم. لطفاً برای یافتن اطلاعات تاریخی ابهر مرا یاری فرمایید.
با احترام
ارجمندی