سلام و خسته نباشید،
اول. فکر کنم استخراج این اطلاعات نوعی از فهرست نویسی اثر باشد و در واقع یک کار کارشناسی مهم است و عجیب نیست اگر کمی دشواری داشته باشد.
دوم. اطلاعات اشیاء هیچگاه کامل نیست و این نباید مورد نگرانی شما باشد. قرار بر این است که آن بخش از اطلاعات که در دسترس است مورد توجه قرار گیرد. در بدترین حالت، این حداقل میتواند تا صرف اشاره به وجود یک اثر فروکاسته شود. طبیعی است هر چقدر امکان داشته باشد که از این کف فاصله بگیریم مطلوب تر است. شاید نگرانی شما از این جهت باشد که اصرار داشته باشید که اطلاعات یکنواختی و همگنی از همه آثار در اختیار داشته باشید. معمولا این شرایط فراهم نمیشود، اما جای نگرانی هم نیست.
سوم و پنجم. کدگذاری متفاوت هم مساله مهمی نیست. شما اصولا نباید نیازی به شناخت ساختار کدگذاری آثار داشته باشید. کدهای اطلاق شده به آثار توسط کاشفان آن برای شما حکم شناسه دارند. شما تنها لازم دارید بدانید عبارت آن شناسهها چه هستند. نیازی به "دیکدینگ" آنها نیست. فقط لازم است ثبت شوند. اشکال از آنجا ناشی شده که شما تلاش دارید آنها را در شناسههای یکتای خود دخالت دهید. اگر همانطور که پیشتر پیشنهاد کردم شناسههای یکتای خود را مستقلا طرح کنید، هیچ درگیری با این شناسهها و نحوه کدینگ آنها نخواهید داشت. آنها صرفا عبارتهای حرفی خواهند بود که بدون پردازش خاصی به سیستم شما منتقل خواهند شد. مگر اینکه انتظار داشته باشید از محتوای کدها اطلاعات دیگری استخراج کنید (مثل ماهیت اثر یا ...) که آن موضوع دیگری است.
چهارم. این حالت ممکن است پیش بیاید. در واقع شما با اشیاء "مرکبی" مواجه هستند. اگر اطلاعات بیشتری در دسترس نباشد میتوان تمام مجموعه را به عنوان یک موجودیت ثبت کرد و ویژگیهای آن موجودیت را چند مقداری در نظر گرفت. مثلا اثر مرکبی که چند "نوع اثر" به آن اطلاق شده است. از این نمونه در موزه بریتانیا هم مشاهده میشود.
ششم. درست متوجه منظور شما نشدم. اگر منظور ثبت اشیاء است همان E22 صحیح به نظر میرسد. اگر منظور ثبت تصاویر هستند آنها E38 یا E36های مستقل دیگری هستند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در فازهای بعد با E22ها مرتبط خواهند شد. ممکن است هم با E38 هم با E73 هم با ... در فازهای بعد درگیر شویم.
هفتم. نیازی به تعداد دقیق آثار نیست. هر چقدر دقیقتر باشد کار ماشینی بیشتری قابل انجام است.
نکته پایانی. به نظر من ضرورتی ندارد. تلاش نکنید در این شناسه اطلاعات بگنجانید. تنها کارکرد این شناسه، شناسایی یکتای اثر مورد نظر شما در ققنوس است. ما تنها برای کارکرد دوم که پیشتر در مورد آن صحبت کردیم نیاز به پیش بینی داشتیم که آن هم لحاظ شده است. دیگر شناسهها و دیگر مشخههای اثر برای گنجاندن و ثبت کردن دیگر اطلاعات در مورد اثر در اختیار هستند.
موفق باشید