انجمن‌های پشتیبانی

آخرين ارسال 29 خرداد 1398 15:35 توسط Niknia
مرحله 7. اندازه‌گیری و ابعاد
54 پاسخ
مولف پيغام ها


کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
15 بهمن 1397 19:17
منظور از dimension یک موجودیت از نوع E54 است که شناسه‌ای با عبارتی مانند Diameter: 6 cm برای آن درج شده است.


کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
15 بهمن 1397 19:19
ارسال توسط حجتی در 15 بهمن 1397 19:17
منظور از dimension یک موجودیت از نوع E54 است که شناسه‌ای با عبارتی مانند Diameter: 6 cm برای آن درج شده است.

مرسی. خدا را شکر که حداقل این مورد را درست متوجه شدم. ممنونم از شما

با احترام




کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
15 بهمن 1397 19:22
ارسال توسط حجتی در 15 بهمن 1397 19:15
پس ظاهرا (الف) مورد سوال است. مقایسه بعد با بازه زمانی مقایسه خوبی است.

بله درست است در مورد بازه زمانی هم تقریب وجود دارد و از این نظر این دو مشابهت دارند. اما تفاوت این دو آنجاست که بازه‌ زمانی یک فعالیت بر خلاف ابعاد یک شیء به آن "تعلق" ندارند. یعنی یک بازه زمانی بدون وجود فعالیتی که به آن ارجاع دهد هم ماهیت مستقلی دارد اما نمی‌توان بعد یک شیء را بدون در نظر گرفتن خود آن شیء تصور کرد. این تفاوت به زبان دقیق‌تری در مدل در تعریف هر مشخصه‌ و تحت عنوان quantification آمده است.

 


پس برداشت من کاملا نادرست است؟ منظورم این است: "به این ترتیب اگر من برای اشیائی که می‌خواهیم ابعادشان را درج کنیم، یک URI منحصر به فرد ثبت کنم ولی عبارت شناسه‌شان تکراری باشد، نباید مشکلی پیش بیاید؟ امیدوارم درست متوجه شده باشم."



کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
16 بهمن 1397 09:08

سلام،

با توجه به توضیحات شما من چند برداشتم برای ثبت دانسته‌های مربوط به ابعاد را می‌نویسم. لطفا ملاحظه و راهنمائی فرمائید.

1. چون هر آنچه در dimension ثبت کنیم خودش منحصر به فرد است و متعلق به یک شیء خاص، در نتیجه نیازی به منحصر به فرد کردن آن موجودیت از طریق URI نداریم. 

2. شاید بتوانیم انواع dimension تعریف کنیم. انگار یک باکس داشته باشیم و در آن height، length و غیره را بگذاریم و شناسه‌ای (URI) بر مبنای آن برای هر موجودیت dimension بسازیم. چیزی شبیه Qها (qualifier) در ققنوس.

3. در خصوص توضیح مورد ب، متوجه نشدم که چرا باید با تغییر در عدد، شناسه تغییر کند؟ همان نکته‌ای را که در فهرست شناسه‌های پایگاه توضیح دادید را متوجه نشدم.

4. لطفا ببینید گزاره quantification مربوط به P43 و P4 را درست می‌خوانم:

1-4. P43: یک E70 می‌تواند چند E54 داشته باشد. 

2-4. P4: چند E2 می‌توانند یک E52 داشته باشند. فقط necessary بودن این ارتباط را متوجه نمی‌شوم. 

با احترام و سپاس



کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
16 بهمن 1397 10:16
سلام،

1- بله درست است. با توجه به اینکه هر dimension را منحصرا برای یک شیء درج می‌کنیم اهمیت شناسه یکتا در آن کم می‌شود. تا جایی که صرفنظر کردن از ثبت آن هم اشکالی ایجاد نمی‌کند. البته یک روش هم آنست که url مربوط به dimension (یا هر موجودیت وابسته دیگری) ثبت شود اما عبارت url حقیقت وابسته بودن آن را منعکس نماید. مثلا

http://qoqnus.nosa.com/re...e/nik/n5/dimension/1

در نمونه‎های موزه بریتانیا از این روش برای ثبت رخدادهای تولید و کاوش استفاده شده است.

2- حقیقتا کاملا متوجه این بخش از سوال شما نشدم. اما این بخش از گفته صحیح است که dimensionها هم مثل هر موجودیت دیگری قابل نوع‌بندی هستند.

3- منظور از عدد همان است در عبارت شناسه می‌آوریم. با تغییر آن عبارت شناسه دیگری داریم که عدد متفاوتی را منعکس می‌کند. حال اگر از شناسه چند بار استفاده شده باشد، تمام استفاده‌ها آن تغییر را بازتاب خواهند داد. در این مورد گویی با ویرایش یک عبارت و تغییر عددی مثل 6 به 6.5، ابعاد ذکر شده برای چند اثر را به طور همزمان تحت تاثیر قرار داده‌ایم.

4- بله درست است. آن بخش از اطلاعات quantification که اینجا مورد اشاره است تفاوت میان one to many با many to one است. اولی می‌گوید که یک dimension نباید به بیش از یک شیء منسوب شود اما یک شیء می‎تواند چندین dimension داشته باشد (یک شیء و چند dimension). دومی می‌گوید که یک بازه زمانی می‌تواند توسط چند دوره زمانی مورد ارجاع قرار گیرد ولی برای هر دوره زمانی فقط یک بازه زمانی مجاز است (یک بازه زمانی چند دوره زمانی). necessary اشاره به این موضوع دارد که برای یک دوره زمانی باید نهایتا بازه زمانی تعیین شود که البته ققنوس در مقطع فعلی این موضوع را الزام نمی‌کند.

شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.
صفحه 6 از 11 << < 45678 > >>