انجمن‌های پشتیبانی

آخرين ارسال 31 تیر 1398 18:22 توسط Niknia
مرحله 2. کاوش
133 پاسخ
مولف پيغام ها


کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
07 آذر 1397 14:38

سلام،

خیلی ممنونم از توضیحات شما. الان برایم واضح‌تر شد که قرار است چه اتفاقی برای فهرست بیفتد. فهرست را دسته‌بندی و نامگذاری می‌کنم و ارسال خواهم کرد.

درخصوص P9 و P10 هدفم این بود که هر موجودیتی که به مفهوم زمان ربط دارد را در دیاگرام بیاورم (خرد و کلان بودن فعالیت‌ها). دو سئوال هم داشتم که فکر می‌کنم به آنچه فرمودید بعدا بحث می‌کنیم مربوط می‌شود.


سئوال: 1. برای قسمت ج می توانیم از P11  به E21 برویم یا باید از P14 به E39 استفاده کنیم؟

سئوال:2. امکان تعریف P16 از E22 به E7 وجود دارد؟ کلا نحوه برقراری ارتباط میان رخدادهای کشف یا تولید با اثر چگونه است؟


با سپاس و احترام

 

 



کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
07 آذر 1397 14:46
ارسال توسط حجتی در 07 آذر 1397 14:18

اجازه دهید بر آنچه گذشته هم مروری بکنیم شاید مفید باشد.

 

شما در مرحله اول فهرستی از آثار تهیه کردید. چون آثار اختصاص به پایگاه شما داشتند و قابل فراخوانی از جایی نبودند نیاز بود به آن‌ها شناسه یکتایی اختصاص دهید تا اینجا به تعداد آثار داریم:

E22 - P48F - E42

سپس برای هر اثر یک عنوان هم اضافه کردید. باز هم به همان تعداد:

ٍE22 - P102F - E35

بعد از آن برای هر اثر یک نوع در نظر گرفتید. چون برای بعضی از آثار بیش از یک نوع داشتیم مجموعا 113 بار:

ٌE22 - P137F [Q] - E55

در اینجا با 22 مورد E55 متمایز  مواجه بودیم که شما از موزه بریتانیا انتخاب و به پایگاه خودتان انتقال دادید. Q در اینجا توصیف‎گری است که نشان می‎دهد این رابطه ثبت نوع اثر است و آنرا ار دیگر P137های احتمالی آینده متمایز می‎کند (برای هر یک از این E55ها هم دوباره P48 و P102هایی وجود داشتند که به همراه آن از مستند موزه بریتانیا منتقل شدند و آن‌ها را در این بحث نمی‎آورم) برای اینکه این رابطه P137 را برقرار کنیم به سوی دیگر رابطه یعنی E55 نیاز داشتیم.

در قدم فعلی بر این رابطه متمرکز هستیم:

 E22 - P12B[Q] - E7

برای اینکار نیاز به E7ها داریم که قرار است فهرستی از آن‌ها را تهیه کنید. دیگر مشخصات E7ها برای برقرار کردن این رابطه مورد نیاز نیست. به آن‌ها که کمابیش همانهاهستند که در شکل شما آمده است در قدم‌های بعدی خواهیم رسید.

همانطور که می‎بینید ما در هر مرحله موجودیتی را در مرکز توجه قرار می‎دهیم (تا حالا E22). در هر قدم سعی می‎کنیم به "کوچکترین همسایگی ممکن" (ترجیحا همسایه بلافصل آن) از آن توجه کنیم. در مرحله‌ای دیگر خود همسایه مرکز توجه ما قرار خواهد گرفت و این قصه را برای آن تکرار خواهیم کرد. در حال حاضر E7 در نقش همسایه ظاهر شده است و هنوز روی آن متمرکز نشده‌ایم. در قدم بعد آنرا در مرکز توجه قرار می‎دهیم و به همسایگی‌های آن خواهیم پرداخت.

(البته این روشی است که عمل می‎کنیم. در عالم نظر تشخیص و تفکیک E7ها فقط با در نظر گرفتن مشخصات آن‌ها ممکن است. اما درک و فهم این مشخصات در این مرحله کافی است).

چون هر اثر شما حتما یک و فقط یک رخداد کشف داشته تعداد این P12Bها حتما همان 100تا خواهد بود. اما تعداد E7 ها را شما باید تشخیص بدهید.

زمانی که E7 در مرکز توجه قرار بگیرد لازم خواهیم داشت:

ٍE7 - P48F - E42

در مورد E55ها این قصه لازممان نشد چون این رابطه به همراه انواع اثر و همین طور رابطه P102 از مستند موزه بریتانیا منتقل می‎شد. بین مشخصه‌های E7 این یکی را در اولویت قرار می‌دهیم. صرفا برای اینکه به شناسایی خودمان کمک کند (مثل خود آثار که این اولین قدممان بود). اما اینکه اینبار از چه قالبی برای آن استفاده کنیم بستگی به تشخیص شما از تعداد  E7ها خواهد داشت.

 


سلام و احترام،

ببخشید، من این پیام شما را هنوز ندیده بود که پیام 14:38 را فرستادم. لطفا اجازه دهید این پیام را با دقت بخوانم شاید لازم باشد دو سئوالم را حذف کنم. 

ممنونم



کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
07 آذر 1397 15:11

در مورد سوال اول اگر منظور شما را بهتر برآورده می‎کند P14 اطلاع کامل‌تری است و ترجیح به استفاده از آنست. اما همین رابطه را هم می‌توانید با E21 هم برقرار کنید باز هم اگر دقیق‌تر منظور شما را برآورده می‎کند.

سوال دوم دو بخش دارد. در مورد رخداد تولید و رخداد کشف ماجرا متفاوت است. در مدل E12 Production پیش‌بینی شده است و با گذر از P108 به E22 می‌رسیم و ماجرا ساده و روشن است. اما رخداد Excavation پیش‌بینی نشده است و بالطبع معادل P108 هم نداریم. در اینجا باید مدل را برای منظور خودمان گسترش دهیم. نیاز به نوع رخداد جدید Excavation داریم. برای این کار Activityهایی با این مشخصه اضافی درج می‌کنیم:

E7 - P2 - E55

اینجا از یک E55 خاص صحبت می‎کنیم که به همین منظور طرح شده است. در این مورد باز هم موزه بریتانیا این موجودیت خاص را به ما قرض خواهد داد. با انتقال این موجودیت ما با موزه بریتانیا در مفهوم "کاوش" همسو خواهیم شد گرچه مصادیقمان متفاوت است (در مورد نوع اثر هم چنین کردیم اما آنجا هم مفهوم و هم مصادیق را از موزه بریتانیا گرفتیم).

روش مشابهی هم برای ساختن معادلی برای P108 داریم. اما موزه بریتانیا ایجاد آن را ضروری ندانسته و با همان P12 هم این رابطه را (به طور کمتر دقیقی) شرح داده است. ما می‌توانیم به همان روش عمل کنیم یا دقیق‌تر باشیم. برای دقیق‌تر بودن باید چنین عمل کنیم:

ٍE7 - P12F[Q] - E22

در اینجا Q (که باز خود یک E55 خاص دیگر است) نقش بازی می‎کند. اما دیگر امکان فراخوانی آن را نداریم و باید آنرا اختصاصا ایجاد کنیم.


پ.ن: برای جلوگیری از اشتباهات آینده اصلاح کنم که موزه بریتانیا عبارت Discovery را به جای Excavation به کار می‎‌برد.

پ.ن2: من هم پیام قبلی شما را نخوانده جواب دادم!!



کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
07 آذر 1397 15:46

سپاسگزارم بابت این همه اطلاعات مفصل و پاسخ دو سئوال مندرج در پیام 14:38.

باید چند بار مطالعه کنم و نمودار رسم کنم تا برایم کاملا روشن شود. فقط چند سئوال خیلی ابتدایی دارم (ببخشید):

F مخفف Forward و B مخفف Backward است؟

با E55 خیلی مشکل داشتم و مطمئن بودم برای اینکه باهم قاطی نشوند باید کاری کرد. ایده توصیفگر Q خیلی خوب بود. فقط Q مخفف چیست؟ و اینکه آیا به تعداد انواعی که برای موجودیت‌ها در هر مرحله در نظر می گیریم Q1، Q2 و... در پایگاه داده داریم؟ و توضیح‌شان می‌دهیم که چه هستند؟

با احترام



کاربر ارشد


کاربر ارشد


--
07 آذر 1397 16:30
بله F را برای Forward و B را برای Backward و Q را هم برای Qualifier به کار برده‌ام.

منظور از Q اشاره به E55هایی است تافته جدابافته‌ای از دیگر E55ها نیستند فقط چون ساخته شده‌اند تا در مقام توصیف‌گر به کار بروند اینطور از آن‌ها یاد کرده‌ام. بحث تئوری توصیف‌گرها را می‌توانید در مقدمه مدل بخوانید در آنجا به صورت Px.1 (مثلا P14.1) از آنها یاد شده است (در مبحث About Types در صفحه‌های اولیه).

بله در هر پایگاهی تعدادی از این Qها پیدا می‌شود. با استفاده از Qها مشخصه‌های تازه‌ای قابل تولید هستند و به این ترتیب است که می‌توانیم مدل را از منظر مشخصه‌ها توسعه دهیم. البته توسعه‌های همسو از Qهای مشترک استفاده می‎کنند. سیاست هم این است که از آن‎ها فقط به ضرورت استفاده شود چرا که پیچیدگی‌هایی با خود به همراه دارند.

Qها دسته‌ای از E55هایی هستند که به کار ساختارسازی می‌آیند و در واقع از جنس metadata هستند. تا اینجا شما یک Q در پایگاه خود دارید که از طریق آن از مشخصه P137 یک مشخصه جدید که  آن را نوع اثر نام داده‌ایم "مشتق" کرده‌اید. کمابیش می‌توانید آنرا چنین ببینید:

P2 has type                              E1 CRM Entity                 E55 Type

   P137 exemplifies                  E1 CRM Entity                 E55 Type   -

BMP1 has object type          E22 Man Made Object     BME1 Object Type  - -

BMP1 مشخصه شماست (که البته آنرا از موزه بریتانیا گرفته‌اید).

شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.
صفحه 2 از 27 << < 12345 > >>