انجمن‌های پشتیبانی

آخرين ارسال 31 تیر 1398 18:22 توسط Niknia
مرحله 2. کاوش
133 پاسخ
مولف پيغام ها

کاربر ارشد

کاربر ارشد

--
18 آذر 1397 15:19

خواهش می‎کنم. باعث خیر شد که فهرست شناسه هم داشته باشیم. نوبت کنش‌گرهاست. تهیه فهرست کنش‌گرها هم مثل دیگر فهرست‌ها خواهد بود با چند تفاوت کوچک.

اولا مستندی که حاوی موجودیت‌های مورد نظر باشند در اختیار نداریم و لازم است که موجودیت‌ها در همین پایگاه اضافه شوند. برای این منظور از گزارش کنش‌گران که دوستانم زحمت تعریف آنرا خواهند کشید استفاده خواهیم کرد. این گزارش در سطح E39 تعریف خواهد شد. اما موجودیت‌های مورد نظر شما از انواع فرعی آن هستند. پس نوع موجودیت مورد نظر شما به طور پیش‌فرض تعیین نشده است و لازم است هنگام درج هر موجودیت، نوع مناسب را انتخاب کنید. می‌توانید هنگام درج از E82  برای شناسه استفاده کنید و url (یعنی E42) را در هنگام ویرایش اضافه کنید یا برعکس. الگوی url را هم خودتان انتخاب کنید. فقط پیشوند http://qoqnus.nosa.com/resource/nik را در نظر داشته باشید.

در مورد کنش‌گرها با شناسه‌های سوم هم که از viaf استخراج کرده‌اید هم درگیر هستیم. می‌توانید این شناسه‌ها را هم جداگانه به هر کنش‌گر اضافه کنید. اما ابزار دیگری هم در اختیار دارید که جتما در محاوره ویرایش با آن مواجه شده‌اید. در هنگام درج یک شناسه می‌توانید از امکان انتخاب از شناسه‌های جهانی هم استفاده کنید. در آنجا با وارد کردن عبارتی سیستم تلاش می‎کند که عبارت شما را با شناسه‌ای از یک مرجع (مثلا ویکی‌دیتا، ویکی‌پدیا، VIAF یا ...) تطبیق دهد. در صورت تطبیق آن شناسه را به شما معرفی می‌کند. در مورد شناسه‌های VIAF شما از پیش این فهرست را تهیه کرده‌اید اما استفاده از این امکان به شما نشان خواهد داد که آیا با آن شناسه VIAF سیستم می‌تواند اطلاعات تکمیلی در مورد آن کنش‌گر برای شما استخراج کند یا خیر. به علاوه از طریق همین امکان می‌توانید شناسه‌هایی از سایر مراجع برای کنش‎گر خود بیابید. در مواردی که VIAF اطلاعاتی نداشته، شاید ویکی‌پدیا یا FAST آنرا پیدا کنید.

این توضیح را هم اضافه کنم که در این جستجو تمام اطلاعات مراجع مورد جستجو قرار نمی‎گیرند و ممکن است در مواردی در جستجو با نتیجه‌ای که موجود هم هست مواجه نشوید.

کاربر ارشد

کاربر ارشد

--
18 آذر 1397 16:06

خسته نباشید،

ممنون بابت توضیحات شما.

- آیا برای الگوی url، استفاده از واژه actor مناسب است؟ یا به تفکیک انواع آن (person، group وغیره) از واژه‌های متفاوتی به عنوان پسوند استفاده کنم؟

- (بر مبنای نکته آخری که فرمودید) اگر اطلاعات را مستقیما از مراجع مذکور بازیابی کنم، امکان درج آنها وجود دارد؟ آیا همان شناسه‌ای (url) که از VIAF بازیابی کردم و در فایل هست برای این مقصود صحیح است؟

با سپاس و احترام

کاربر ارشد

کاربر ارشد

--
18 آذر 1397 16:20
فهرست کنش‌گران برای استفاده آماده است.

شاید بد نباشد از عبارات person و ... در url استفاده کنید.

تفاوتی نمی‌کند که از چه روشی به url مراجع برسید در هر حالت یک url به فهرست شناسه‌های موجودیت شما اضافه می‌شود. استفاده از امکان سیستم اولا، کار را ساده می‎‌کند چون تلفیقی از مراجع را در محاسبه خود در نظر می‌گیرد، دوما نشان می‌دهد که آیا ققنوس قادر است (تا این لحظه) به ازاء ثبت آن url اطلاعات تکمیلی به دست بدهد یا خیر. اما به جز این شما از هر روش دیگری هم که url صحیحی بدست آورید می‌توانید آنرا به صورت مستقیم و دستی به موجودیت خود اضافه  کنید.

موفق باشید

کاربر ارشد

کاربر ارشد

--
18 آذر 1397 22:26

سلام،

ممنون از راهنمایی شما.

موجودیت کنش‌گرهای از نوع person را درج کردم. فکر می‌کنم مجدد خطایی کرده‌ام چون محاوره ویرایش را برای درج شناسه (از نوع نام یا شناسه یکتا) را مشاهده نمی‌کنم و هنگام انتخاب گزینه ویرایش از منوی بالا، محاوره ویرایش موجودیت را می‌بینم.

با احترام

کاربر ارشد

کاربر ارشد

--
19 آذر 1397 09:03

سلام،

نه فقط فرم مناسب برای تدوین E21ها تنظیم نشده بود. حالا می‌توانید آن‌ها را ویرایش کنید.

شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.
صفحه 13 از 27 << < 1112131415 > >>