انجمن‌های پشتیبانی

آخرين ارسال 31 تیر 1398 18:22 توسط Niknia
مرحله 2. کاوش
133 پاسخ
مولف پيغام ها

کاربر ارشد

کاربر ارشد

--
14 آذر 1397 16:07
ارسال توسط حجتی در 14 آذر 1397 13:32
بسیار هم عالی. با توجه به اینکه ورود اطلاعات مورد توجه شماست می‌توانیم مرحله بعد را درج دیگر فعالیت‌هایی قرار دهیم که پیشتر در فایل اکسل ارسال کرده بودید. آنها دیگر فعالیت‌های هستند که لزوما مانند این یکی از جنس کشف اثر نیستند. میان آن‌ها روابط سرگروهی/زیرگروهی یا دیگر روابط برقرار است. با درج آن‎ها به طور مستقیم به اشیاء چیزی اضافه نخواهد شد چون آن‎‌ها در "همسایگی دورتری" از موجودیت‌های اشیاء قرار دارند. اما به هر حال بازنمایی بخشی از محتوای اسناد شما در قالب مدل خواهد بود. در غیر اینصورت می‌توانیم به مرحله بعد برویم و به این فعالیت‌ها مثل اطلاعات تکمیلی نگاه کنیم و در آینده بپردازیم. تا نظر شما چه باشد.

اگر راهنمایی بفرمائید که چطور فعالیت‌های دیگر را در ققنوس باید وارد کنم، ممنون می‌شوم.

با احترام

کاربر ارشد

کاربر ارشد

--
14 آذر 1397 16:59
برای این کار لازم است که فرمهای ورود اطلاعات توسط همکارانم برای شما تنظیم شود. عملا به روزهای کاری بعد موکول می‌شود. اما بهترین راه آنست که چنین عمل کنید:

ابتدا فهرست مکان‌هایی که قرار است فعالیتها به آنها منسوب شوند را تهیه کرده و در سیستم وارد کنید. سپس فهرست بازه‌های زمانی که مربوط را هم به همین ترتیب وارد کنید. پس از آن اقدام به ثبت فعالیت‌ها کنید. به این ترتیب لازم نیست مکان‌ها و زمان‌ها را در خلال ثبت فعالیت اضافه کنید و در آن مرحله فقط کافیست که از مقادیر موجود مقدار مناسب را برای هر فعالیت انتخاب کنید (امکان ثبت زمان و مکان در خلال ثبت فعالیت هم وجود دارد اما این روش پیشنهادی سازمان‌یافته‌تر است و فرم ورود اطلاعات فعالیت آنهم می‌تواند ساده‌تر طرح شود که فکر کنم برای مقطع فعلی گزینه بهتری باشد). پس باز هم تا روزکاری بعد شما می‌توانید فعلا فهرستی از این زمان و مکان‌ها تهیه کنید تا بقیه ماجرا را پس از آماده شدن فرمها عرض کنم.

اگر تصمیمی گرفتید بر روی فهرست مکان و زمان کار کنید می‎توانید علاوه بر زمان و مکان این فعالیت‌ها، زمان و مکان‌های دیگر را هم در فهرست خود وارد کنید تا کار آینده هم جلو افتاده باشد. در یک فاز جلوتر ما با فعالیت تولید مواجه خواهیم بود. برای آن‌ها هم مقوله زمان و مکان به شکل مشابهی مطرح است. پس بد نیست آن رخدادها را هم از پیش مد نظر قرار دهید.

موفق باشد.

کاربر ارشد

کاربر ارشد

--
14 آذر 1397 17:34

سلام و خسته نباشید،

چشم، بدین ترتیب علاوه بر فهرست کنش‌گران، دو فهرست دیگر را هم تنظیم خواهم کرد.

سپاسگزارم.

کاربر ارشد

کاربر ارشد

--
16 آذر 1397 22:41

سلام،

در فایل اکسل پیوست، 5 شیت ملاحظه می‌فرمائید:

1. شیت اول: همان اطلاعات فعالیت کاوش است که در نسخه اول فرستاده بودم.

2. در شیت دوم: اطلاعات مکان و زمان و کنش‌گران هر فعالیت را به تفکیک ستون‌ها آورده‌ام و تا جایی که امکان داشت شناسه آنها را در ققنوس (موزه بریتانیا) یا VIAF بازیابی و در ردیف زیر هر سلول با رنگ سبز اضافه کردم.

3. در شیت سوم: سعی کردم به صورت سرگروه/زیرگروه سه مکان اصلی مربوط به فعالیت‌های شیت اول را درج کنم. شناسه (http://qoqnus.nosa.com/resource/nik/place2) را برای Veshnavah درست کردم. نمی‌دانم چطور باید برای ققنوس تعریف شود.

4. در شیت چهارم: اسامی اشخاص (E21) موثر در کاوش را جدا و درج کردم. مستند کردن اسامی سخت بود چون نام کوچک افراد در مقالات درج نشده بود.

5. در شیت پنجم: اسامی تنالگان‌های (E40) موثر در کاوش را جدا و درج کردم. 

در دو شیت 4 و 5 نقش کنش‌گران کاوش را نیز سعی کردم درج کنم. 

----------------------------------------------------------------------------------

نام مکان‌ها در متن بسیار پراکنده است و عموما به اشیاء این کاوش مربوط نمی‌شود. بلکه مثالی برای شیء مشابه یافته شده در مکان دیگر با شیء کاوش شده در وشنوه است. همچنین برای توضیح دادن برخی نقشه‌های مربوط به این پروژه و برای مشخص کردن محدوده محوطه کاوش اسامی مکان‌های اطراف آمده است که نمی‌دانم آنها را باید ثبت کرد یا خیر؟

سئوال دوم اینکه آیا نوع مکان را باید در این فایل اضافه کنم؟

در این فایل بر فعالیت کاوش متمرکز بودم و نتوانستم اطلاعات فعالیت تولید را مستند کنم. در فایل دیگری به آن می‌پردازم.

با سپاس و احترام

Excavation_2nd ed.xlsx

کاربر ارشد

کاربر ارشد

--
17 آذر 1397 12:02
سلام،

بسیار خوب. ابتدا به مکان‌ها و سلسله مراتب آن‌ها بپردازیم. همکارانم زحمت انتقال مکان‌هایی که از مستند بریتانیا انتخاب کرده‌اید را خواهند کشید. همینطور فرم ویرایش مکان را برای آن‌که بتوانید مکان‌های وشنوه و چاله غار را به فهرست اضافه کنید را هم در اختیار دارید (البته چاله غار که از پبش درج شده است) . در همین فرم نحوه ایجاد رابطه سرگروهی/زیرگروهی را هم اضافه خواهند کرد.

مکان وشنوه شما یک موجودیت جدید از نوع مکان خواهد بود که دو شناسه دارد یکی شناسه‌ای برای نام آن و دیگری هم شناسه یکتای مورد نظر. شناسه یکتا را هم درست مثل شناسه‌ای که پیشتر درج کردید اضافه کنید جز این که رابطه آنرا P48 در نظر بگیرید.

فکر می‌کنم درج مکان‌های دیگر لزومی نداشته باشد. هر زمان که نیاز شد می‌توانید آنها را در آینده اضافه کنید. برای نوع مکان هم در حال حاضر من ضرورتی نمی‌بینم چون تعداد مکان‌ها آنقدر نیست که لازم باشد خود رده‌بندی شوند. دوستان در اطلاعاتی که از مستند بربتانیا هم منتقل می‌کنند این ویژگی را ندیده می‎گیرند.

فعلا نیازی به اطلاعات تولید هم نداریم. من فکر کردم که شاید ساختار متون شما به گونه‌ای باشد که همزمان کردن این دو به سرعت کار کمکی کرده باشد. اگر چنین نیست به آن‌ها در زمان خودش خواهیم پرداخت.

شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.
صفحه 8 از 27 << < 678910 > >>