سلام،
نمودارهایی که برای E89 و E21 کشیدهاید به نظرم نمودارهای خوبی هستند و به رساندن موضوع کمک میکنند. فقط در مورد E89 متوجه معنای رابطهای که میان P148 و P138 آوردهاید نشدم. وجود این یک رابطه اجازه نمیدهد که تعریف شما از رنگ قرمز را به درستی درک کنم. در مورد P138 و P138.1 هم البته با کمی تفاوت میتوان همین را گفت (برای سادگی صرفنظر از آوردن P138.1 در این نمودار خاص را هم میتوان در نظر گرفت).
شما در این شکل هم وارثت در رده موجودیتها، هم وراثت در نوع مشخصهها، هم وراثت چندگانه را آوردهاید که بسیار هم عالی است. فکر کنم اگر ارتباط E55 را هم با بقیه برقرار کنید بد نباشد.
در حاشیه این نمودار به این حقیقت هم توجه کنید که با این وصف P129 میتواند به هر "چیزی" اشاره داشته باشد. یعنی در عمل فهرست کل موجودیتهای سیستم به همراه تمام مشخصهها و مخلفاتشان دارند نقشی را بازی میکنند که پیشتر در اینجا "مستند سرعنوانهای موضوعی" بازی میکرد. این یعنی این مستند دیگر در جایگاه مهمی که پیشتر برای آن قائل بودیم ننشسته است یا اگر کمی رادیکالتر باشیم باید بگوییم دیگر به آن نیازی نداریم!
این مطلب را هم از جهت اهمیت ذاتی خودش گفتم و هم از این نظر که بیان آن میتواند در نشان دادن اهمیت امر وارثت ردهها موثر باشد. اینکه این وراثت تغییرات بنیادین در فهم ما از مساله ایجاد میکند. البته از طرف دیگر هم توجه دارید که بیان چنین چیزی چه عکسالعملی ممکن است از طرف دوستان "کلاسیک" برانگیزد. شاید شما مشخصه دیگر و مثالی کمی خفیفتر پیدا کنید!
موفق باشید.